Zălăuanul Alex Rad a câştigat Cupa României la karting

Un nou rezultat de excepţie obţinut să zălăuanul Alex Rad în cursele de karting. Tânărul de 13 ani a participat la ediţia din acest an a Cupei României, eveniment organizat de Federaţia Română de Karting şi desfăşurat la Braşov, pe circuitul Prejmer Raceway. Cupa României s-a organizat la nouă categorii, Alex Rad luând starul la categoria Junior Rotax, unde s-au aliniat 13 piloţi.

Obişnuit cu podiumul şi chiar cu prima poziţie la competiţiile anterioare, Alex Rad nu a dezamăgit nici de această dată, clasându-se pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi câştigând Cupa României. Aceasta, în ciuda traseului greu pe care l-au avut piloţii din cauza vremii foarte schimbătoare. Pilotul sălăjean, care a reprezentat echipa Drinago Racing, a acumulat 25 de puncte la finalul cursei, fiind urmat de Sonia Crivoiruc, cu 20 de puncte şi de Alexandru Nechifor, cu 16 puncte.

Deşi s-a intitulat Cupa României, la startul competiţiei au mai fost prezenţi piloţi din Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria, de la începători, până la piloţi consacraţi, fiind peste 100 de participanţi.

Pentru Alex Rad este a doua cursă din acest an, după Cupa „Andreea Margutti” din Italia, unde s-a calificat în finala competiţiei. Pentru zălăuan urmează FIA Karting Academy Trophy, unde Alex Rad va reprezenta România.

 

 

2 Thoughts to “Zălăuanul Alex Rad a câştigat Cupa României la karting”

  1. […] dată, clasându-se pe cea mai înaltă treaptă a… Articolul Zălăuanul Alex Rad a câştigat Cupa României la karting apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Romi

    ZALAUANUL? din Simleu Silvaniei

Leave a Comment